Vi använder cookies för att vår webb ska fungera. Läs mer om cookies. Jag godkänner
Visa inte denna information igen

Annonsera gratis när du söker artister och crew!

Gå till https://arbetsgivare.stagepool.com för arbetsgivare och rekrytering

TONIGHT

Ny norsk musikal til Oslo med internasjonal besetning!

TONIGHT

Når Kjell-Ole Haunes musikal ”Tonight” har premiere i Oslo Konserthus 21. september, er det med et internasjonalt ensemble i hovedrollene. Stephen Weller, Simon Masterton-Smith og Sara Williams fra West End, sammen med nordmennene Stig Krogstad, Trond Teigen og Ann Christin Elverum fra Norge skal fylle scenen i Oslo Konserthus, i følge med Kringkastingsorkesteret og et kor på 150 i ryggen.

Kjell-Ole Haune fra Snarøya er 26 år, og har alene skapt musikalen ”Tonight” som ble urfremført på Peacock Theatre i London 21. oktober 2000 til stormende applaus. Men Kjell-Oles musikalske løpebane begynte i en alder av fire år hvor musikkinteressen slo ut i full blomst. Som fem-åring ble han medlem av St. Johannes Guttekor som den yngste korsangeren noensinne. Samtidig begynte pianotimene, og som ni-åring begynte han som trommeslager i skolekorpset. Som 12-åring ble han medlem av Snarøya Teatergruppe, og på en reise til London ble han fanget av musikalene han fikk se der borte – Les Misérables, Starlight Express og Miss Saigon. I 1995 ble han uttatt til Hans Majestets Kongens Garde, hvor han avtjente verneplikten, og gikk direkte herfra til Paul McCartneys FAME-skole, Liverpool Institute of Performing Arts.

Kjell-Ole har jobbet med forestillingen siden han begynte på Liverpool Institute for Performing Arts i 1996, og kontinuerlig utviklet forestilling siden den gang. Etter ferdig utdannelse i 1999 begynte han arbeidet for å vise verket frem, og sørget selv for å samle en million kroner i kapital til en visning på Peacock Theatre. -Et ytterst vitalt og dynamisk ungt talent, skrev bl.a. den Norske Ambassadøren i London i sin attest til Haune etter visningen i London. ”Jeg husker bare en liten del av begynnelsen,” sier Kjell-Ole. ”Resten av forestillingen gjenopplevde jeg hele fireårs-prosessen, og husket hvor jeg hadde skrevet hver eneste sang.” Det hele begynte i dusjen. ”Melodien begynte å spille i hodet mitt, som om jeg hadde hørt den før,” forteller han. Kjell.Ole løp til pianoet for å fange øyeblikket, og hele melodien med teksten til kom flommende ut der og da. Sikker på at han hadde stjålet en annen sang, spilte Kjell-Ole sangen for alle han traff og spurte om de kjente den igjen. Ingen gjorde det, og Open skies var født.

Tonight handler om en gruppe mennesker i en landsby i det oppdiktede landet Kortania. En diktator holder på å ta makten i landet gjennom en borgerkrig, og går ikke av veien for etnisk rensing og drastiske metoder. Hva skjer så med vennegjengen når krigen overvelder dem og de må ta stilling til hvor de vil gå med livene sine? ”Det kan skje hvor som helst i verden, i kveld,” sier Haune om historien i Tonight. ”Historien gjentar seg selv, og spørsmålet er om vi kan lære noe av den”.

Tonight ble mottatt med stormende applaus og kritikerros i London, noe som inspirerte til videre hardt arbeide og videre ambisjoner om å sette opp forestillingen i full produksjon på et teater i Londons West End. Dette har et budsjett på 25 millioner, hvor han allerede har tilsagn fra investorer på nærmere 10 millioner kroner Men først kommer den nye helnorske musikalen til Oslo, hvor man har fått avtaler med Color Line, Radisson SAS, Marstercard, og SAS. Med seg har Haune Kringkastingsorkesteret, 150-manns kor, et toppet WestEnd-lag med skuespillere – og tre bredt erfarne nordmenn.

Ann-Christin Elverum (28) fra Sarpsborg har gjort kometkarriere i utlandet. Med utdannelse fra Ballettakademien i Göteborg og London Studio Center i ryggen, har hun gått fra hovedrolle til hovedrolle de siste årene. Etter to år som Esmeralda i Disney’s “Ringeren fra Notre Dame” i Berlin, skal hun denne høsten spillle tittelrollen i musikalen ”Elisabeth” i Essen, og 14. februar 2003 åpner hun Tysklandspremieren av ”The Scarlet Pimpernell” ved Opernhaus Halle, i hovedrollen som Marguerite. Og i mellomtiden gjør hun et sjeldent besøk i hjemlandet, med hovedrollen som Alina i Kjell-Ole Haunes ”Tonight”. Men selv om musikalen er ny på norske scener, er ikke det tilfellet med Ann Christin Elverum. Med hovedroller i forestillinger som ”Oliver!”, ”Sound of music”, ”West Side Story”, ”Grease”, og ”Ringeren fra Notre Dame” under beltet stiller hun velforberedt til den nye utfordringen.

Hvordan er det å være norsk musikalstjerne i Berlin og Tyskland, Ann Christin Elverum?

”Etter ”Ringeren”, tror de visst jeg kan gjøre alt! De ringte og spurte om jeg kunne prøvespille for Christine i ”Phantom of the opera”, en rolle som overhodet ikke ligger for meg. Det som er skremmende, er å se at forventningene blir veldig høye,” forteller hun. ”Jeg får litt hetta av det, og tenker klarer jeg å oppfylle det her? Det er utrolig tøft å gjøre tysklandspremiere på en så stor hovedrolle, men litt angstfyllt, for jeg ikke er tysk. Det er mange som venter på ”Scarlet pimpernell”, og jeg hører snakken gå. Når jeg fikk manuskripet, måtte jeg legge det ned og gå en tur. Rollen er mye større enn forventet - her skal jeg åpne hele musikalen med et kjempenummer!” smiler Ann Christin Elverum

Stig Krogstad debuterte som 18-åring i musikalen ”Kiss me, Kate” i 1990, og har siden spilt rundt om i Europa, med hovedroller som Javert i ”Les Misérables”, Daddy Warbucks i ”Annie”, Molokov i ”Chess”, Anton Fugger i ”Which Witch”, Pilatus i ”Jesus Christ Superstar” m.m. Hva synes 30-åringen om å spille i ”Tonight”? ”Dette er jo en fantastisk mulighet for en skuespiller,” sier Stig Krogstad med iver. ”Å få lov til å spille en rolle i et nyskrevet stykke og sette sitt preg på den, er en unik opplevelse for enhver aktør og sanger. Det er en oppgave jeg går til med stor respekt, ydmykhet og ikke minst enorm glede!” sier Krogstad.

Trond Teigen fikk sitt gjennombrudd som Tony i ”West Side Story” og har siden spilt i et utall forestillinger rundt om i Skandinavia, deriblandt som Guten i ”Guten og Stjerna” og gjentagne ganger som Marius i ”Les Misérables”. Mange kjenner ham nok også igjen fra rollen som dr. Sebastian Bøver i TV2’s populære komiserie ”Holms”. ”Men dette er jo noe helt anderledes og stort på en annen måte,” sier Teigen. ”Det er utrolig gøy å få være med på løpet til Kjell-Ole og dele den energien han legger i en så stor produksjon som ”Tonight”, som er noe helt nytt. Og det er naturligvis hyggelig etter et år med tv-innspilling å få stå foran et stort publikum igjen”.

Alle tre har de en bred erfaring i ryggen og mange store roller under beltet allerede. Så hvorfor er det så spesielt å få spille en rolle i ”Tonight”?

”Alina er en sterk kvinnekarakter, som vil bli utfordrende å spille. Hun er på flukt fra et diktatorisk regime, og blir satt i konsentrasjonsleir fordi hun har feil rase. Det som skjer med henne er ganske uvirkelig for meg, noe slikt har aldri vært i mitt liv. Hun virker som en utrolig spennende karakter å utvikle.Og å få komme hjem og spille med Kringkastingsorkester i Oslo Konserthus er jo en stor drøm som går i oppfyllelse. Å få synge ”Open Skies” kommer til å bli en fantastisk opplevelse, den falt jeg helt i staver over når jeg hørte den” stråler Ann Christin. ”Dessuten kan jeg få vise dere hjemme hva jeg jobber med. Og det er jo nesten skumlere å opptre foran familie og venner enn instruktører fra New York som skal vurdere en!” ler hun.

”Det handler om flere ting,” mener Stig Krogstad. ”En side av det er naturligvis muligheten til å få utvikle et helt ferskt materiale, ikke bare re-tolke noe mange har gjort før deg. En annen side er den utrolig tidsaktuelle handlingen i ”Tonight”, med etnisk rensing, diktatorer, naboer som blir bitre fiender – det kunne skjedd nesten hvorsomhelst i verden i kveld. Og midt oppe i denne handlingen skal jeg spille reporteren Thomas som skal observere og rapportere det hele objektivt, men etterhvert må stille spørsmål ved både seg selv og det som skjer rundt ham. Hva skjer med en upartisk observatør midt oppe i et slikt helvete som det? Å formidle det som skjer både rundt og med Thomas blir den største utfordringen hittil i min karriere,” sier en glødende Stig Krogstad.

Trond Teigen skal spille Walter, som blir motstandsmann når landsbyen hans overfalles av en militsstyrke under ledelse av diktatoren Ivan Kahn. ”Det er klart det blir spennende å få jobbe med Kringkastingsorkesteret og å spille i Oslo Konserthus, som begge er førstegangs-opplevelser. Og med en ny og frisk forestilling som ”Tonight” satses det med pågangsmot, energi og et stort apparat rundt forestilligen. Å få spille i et så annerledes konsept og en så spennende rolle som Walter er en utfordring,” sier Trond Teigen. ”At dette er helt nytt, gjør utfordringen enda større og det er spennende å få være med å forme en rolle i en slik forestilling. Det vil bli spennende å se hva Trond Teigen kan bidra med i ”Tonight”, sier han med et smil.

Musikalen ”Tonight” spiller i Oslo Konserthus 21.september kl 1900 (gallapremiere) og 22. september kl. 1400 og 1800.Billetter i Oslo Konserthus: 23 11 31 11 / Billettservice: 815 33 133. Billetter selges også på Posten.

StagePool i samarbete med brittiska Spotlight - Anna-Clara Blixt Modin

StagePool i samarbete med brittiska Spotlight

Två av Europas ledande castingtjänster och jobbportaler inom underhållningsbranschen avslöjar samarbete.
Intervju med den Emmy Award-nominerade rollsättaren Nancy Bishop - Nancy Bishop

Intervju med den Emmy Award-nominerade rollsättaren Nancy Bishop

Som huvudsponsor för Hello Actors VIP fick vi på StagePool möjlighet att träffa den Emmy Award-nominerade rollsättaren Nan...
"Man är aldrig klar som skådespelare" - m

"Man är aldrig klar som skådespelare"

I Tagnings tionde avsnitt presenterar vi skådespelaren och programledaren Matilda Källström.
"Jag har fått så sjukt många nej men rest mig upp och gjort om och om och om igen " - k

"Jag har fått så sjukt många nej men rest mig upp och gjort om och om och om igen "

Vi är glada att få presentera Kristina Ebbersten i det åttonde avsnittet av TAGNING!.
"Det blir ju någon slags ketchupeffekt, där man ska tackla alla de här livspusselbitarna" - h

"Det blir ju någon slags ketchupeffekt, där man ska tackla alla de här livspusselbitarna"

I podcasten Tagnings sjunde avsnitt får vi möta skådespelaren Linus Eklund Adolphson, bland annat känd för sin medverkan i...
Fler artiklar